-

SUOMEN ELOKUVAKOMISSIO

Tarjoamme tietoja Suomesta kuvauspaikkana Suomesta kiinnostuneille kansainvälisille tuotannoille. Tavoitteemme on lisätä ulkomaisten elokuva-, televisio- ja mainoskuvausten määrää Suomessa.

Kansainväliset tuotannot luovat työtilaisuuksia, jotka kasvattavat Suomen audiovisuaalisen alan työllisyyttä ja osaamista. Tuotantojen suorasta ja välillisestä kulutuksesta hyötyvät myös matkailuala sekä monet muut palvelualat. Täällä kuvattu filmi toimii ulkomaisten katsojien keskuudessa Suomi-tietouden levittäjänä.TOIMINTA

Toimimme aktiivisesti Suomen tunnettuuden lisäämiseksi. Välitämme tietoa Suomesta kuvauspaikkana sekä verkossa että erilaisissa kansainvälisissä elokuva-, TV- ja mainosalan ammattilaistapahtumissa yhdessä alueellisten elokuvakomissioiden kanssa.

Huolehdimme Suomen näkyvyydestä tärkeimmissä kuvauspaikkoja ja niihin liittyviä palveluita listaavissa kansainvälisissä verkkopalveluissa. Tärkeimpiä omia mediakanaviamme ovat verkkosivumme osoitteessa www.filmfinland.fi sekä Facebook -sivumme (facebook.com/FinlandFilmCommission).

Vastaamme Suomea kuvauspaikkana koskeviin kysymyksiin sähköpostiosoitteessa info@filmfinland.fi

 

SUOMI KUVAUSPAIKKANA

Suomen kansainvälisesti kiinnostavia kuvauskohteita ovat luontokohteet, erityisesti Lappi, saaristo, erämaaluonto ja Järvi-suomi. Suomen vahvuuksia on kuvauspaikkojen helppo saavutettavuus; luontoa ja erämaita löytyy isojen kaupunkien läheltä ja hyvien tieyhteyksien päästä. Talvi- ja luontomatkailukohteet tarjoavat hyvät majoitusmahdollisuudet kuvauspaikkojen vierestä.

Suomessa on pohjoisen sijainnin ansiosta erikoiset valo-olosuhteet ympäri vuoden. Valoisat kesäpäivät ja –yöt mahdollistavat pitkät kuvauspäivät. Lunta on maassa pitkälle kevääseen asti, mikä tekee Suomesta ylivoimaisen talvi- ja lumikuvauskohteen.

Suomalainen työkulttuuri ja -tehokkuus on erityislaatuista ja kustannustehokasta. ”Pidämme mitä lupaamme” -asenne ja toimintaosaaminen erilaisissa luonnonolosuhteissa takaavat sen, että tuotantoryhmillä on kuvauksissa hyvä, tehokas ja turvallinen olo.

 

KUMPPANIT

Läheisiä kumppaneitamme niin markkinointi- kuin neuvontatyössä ovat mm. Elokuva- ja TV-alan kansainvälistymsijärjestö Audiovisual FinlandSuomen elokuvasäätiö sekä audiovisuaalisen alan tuotantoyhtiöt ja tuotantopalveluyritykset.

Teemme markkinointiyhteistyötä Visit Finland’in sekä koko Team Finland –verkoston kanssa.

Teemme kiinteää yhteistyötä Suomen alueellisten elokuvakomissioiden kanssa.

Lapin elokuvakomissio
Anna Niemelä
anna.niemela@houseoflapland.fi
+358 40 820 7575
www.filmlapland.fi

Pohjois-Suomen elokuvakomissio
Anne Laurila
info@nffc.fi
+358 44 703 7525
www.nffc.fi

Länsi-Suomen elokuvakomissio
Teija Raninen
teija.raninen@turku.fi
+358 50 559 0549
www.wffc.fi


Itä-Suomen elokuvakomissio

Niina Myller
niina.myller@josek.fi
+358 50 374 5417
www.effc.fi

Kaakon elokuvakomissio
Sami Ristiniemi
sami.ristiniemi@cursor.fi
+358 40 190 2544
www.seffc.fi

 

YHTEYSTIEDOT

Varmimmin meidät tavoitat sähköpostilla info@filmfinland.fi